Maķedoniešu (un bulgāru, un turku, un albāņu, bet, protams, Maķedonijā tas esot vislabākais un garšīgākais) tradicionālais dzēriens – boza. Boza ož apmēram pēc vēmekļiem, bet garšo pēc dievu dzēriena! Bozu gatavo no kviešu miltiem, ūdens, rauga un cukura, viens otrs pieliek arī vaniļu. Pēc tam viss maisījums tiek fermentēts 72 stundas, tāpēc dzēriens sanāk mazliet alkoholisks, bet tas nekas, runā, ka arī kefīrā esot spirts! Noteikti iesaku šādu dzērienu pamēģināt, nezinu par citām valstīm, kur to gatavo, bet maķedoniešu boza ir tiešām ļoti garda. Un esot arī veselīga visādām orgānu sistēmām. Ā, un boza jāpērk tikai un vienīgi beķerejās, jo tās bozas, kas lielveikalos, protams, ir rūpnieciski ražotas, ar gariem derīguma termiņiem un pilnas ar visādu drazu.