ned27 (49)

Reku safrāns! Labas kvalitātes safrāns cenas/svara attiecībā pārspēj zeltu! Šādas safrāna burciņas, kādas redzi attēlā, maksā vairākus tūkstošus eiro. Beidzot arī iemācījos atšķirt labo safrānu no sliktajiem – sarkanais ir labais, dzeltenais – sliktais, hahaha. Safrānu iegūst no krokusiem (nezinu, vai tā ir kāda īpašā suga, vai parastais pļavas krokuss), patiesībā safrāns ir krokusu putekšņlapas (varbūt īstais nosaukums ir drīksna vai vēl nezin’ kas, man ir ļoti, ļoti grūti darīt pareizus aprakstiņus, ja nav pieejams internets, piedodiet jel! Tie, kam tiešām ļoti interesēs, sagūglēs paši, labi?). Katrā ziedā ir vairākas putekšņlapas, bet tikai viena sarkana. Dzeltenās garšo un smaržo tāpat, bet ir nesmukākas un sliktāk nokrāso ēdienu, tāpēc par īsteno safrānu sauc tikai sarkanās!

Raksti mums komentāru

Tava e-pasta adreses netiks publicēta.